Waarom moet ik mijn e-mailadres bevestigen voor ICANN?

Vanaf 1 september stelt ICANN het verplicht het e-mailadres van elke eigenaar van een door hun beheerde gTLD te verifiëren. ICANN is wereldwijd de overkoepelende organisatie die verantwoordelijk is voor de uitgifte van oa. .com en .net domeinnamen. Een complete lijst kunt u hier vinden.


Nieuwe domeinregistraties

Wanneer u een domeinnaam besteld met een e-mailadres wat nog niet geverifieerd is zult u op het desbetreffende adres een e-mail van ons ontvangen met de vraag uw e-mailadres te bevestigen door op een link te klikken. Deze bevestiging dient binnen 14 dagen te worden uitgevoerd anders wordt het domein bevroren. 


Bestaande domeinen

Voor bestaande domeinnamen zal geen verificatieproces gestart worden. Alleen wanneer een nieuw domein met ditzelfde e-mailadres wordt geregistreerd of gewijzigd ontvangt u een verificatie e-mail. 


Bevroren domeinnamen

Een bevroren domein zal niet worden opgeheven en blijft eigendom van u, echter zal het domein niet gebruikt kunnen worden.

ZEER BELANGRIJK: Om te voorkomen dat uw domeinnamen bevroren (suspended) worden moet het e-mailadres zo snel mogelijk na ontvangst van de e-mail bevestigd worden. Wanneer een e-mailadres niet bevestigd wordt loopt u het risico dat alle gTLD-registraties die u met het desbetreffende e-mailadres heeft bevroren worden. 

 

E-mailadres meerdere keren verifiëren

In sommige gevallen moet een e-mailadres meerdere keren geverifieerd worden. Als u bijvoorbeeld een .com domeinnaam registreert bij uwHostingwinkel en een .net bij een andere partij, dan zullen beide partijen uw e-mailadres moeten verifiëren. Het is belangrijk om in beide gevallen uw e-mailadres te verifiëren, anders kan bij uwHostingwinkel de .net domeinnaam bevroren worden en bij de andere partij de .com. 

 

Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen

0 Opmerkingen

Artikel is gesloten voor opmerkingen.
Mogelijk gemaakt door Zendesk